Tűvel, cérnával rajzolt illusztrációk

Igazán egyedi, különleges divatillusztrátorokra találni mindig izgalmas feladat. Ezért kaptam fel a fejem a szokatlan rajzokra, amelyek nem festékkel, tussal, vagy ceruzával készültek, sőt a számítógépet sem használták megalkotásukhoz. A képek mind egytől egyig tectildarabokból, cérnából, műszörméből készültek.

Paula Sanz Caballero műveit valójában applikációnak kellene neveznem, de számomra ezek igazi rajzok, csak éppen nem a megszokott technikával készültek. A képzőművész végzettségű hölgy maximálisan birtokában van az anatómiai ismereteknek, a grafikai tudásnak, és képben van a divatirányzatokkal, valamint azzal is, hogy éppen milyen textilek számítanak a legtrendibbnek. Az illusztrációk sokszor a karikatúrákra hasonlítanak, görbe tükröt állítva a divatimádóknak, de sokszor a szokásos divatrajz sémák kifigurázását is érzem a képeiben. Sokat merít az ötvenes-hatvanas évek grafikai stílusából, anyaghasználata révén viszont teljesen új utat jár. Alkotásai ma már szerte a világon ismertek, megrendelői közt olyan neveket találunk, mint spanyol Cosmopolitan, a brit, a spanyol, a görög és az indiai Vogue, a brit, és az orosz Elle, hogy csak a legnagyobbakat említsem.

Paula Sanz Caballero weboldalát itt találhatjátok.

Pumpkin Paradise blog a Facebookon, még több képpel, videókkal és infoval:klikk ide, és lájkold!

VanCleefArpels-spread_900 psc 89356597_1342273017_paulasanzcaballeroillustrationmode4_1 4fc4e38d3a4b7-018.PSC Paula-Sanz_01

hbz-illustrator-paula-sanz Paula-Sanz-Caballero-Arco-01-Zoom 01

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner