Újra Magyarországra látogatott Michal Negrin

Michal Negrinnel másodjára találkoztam. A találkozás nem volt déja vue mentes, hiszen újra a Váci utcában, újra egy üzletének a megnyitóján beszélhettem vele (itt írtam róla), valamint ismét az első mondat az volt, hogy megdícsérte a nyakláncomat. Ezúttal azonban ebben némi humor is volt, hiszen saját tervezését viseltem. Meglepett, hogy a korábbi megnyitóról emlékezett rám, s ennél jobban csak az, hogy akkor igencsak keveset beszélt angolul, most meg remekül cseveghettünk. A Buddha Bar Hotel elegáns enteriőrjében készíthettem Michal-lal interjút.

12170725_981296271893218_503274638_nMásodjára jár Budapesten. A város legmeghatározóbb stílusa a századfordulón alakult ki. Ugyanez az időszak, amelynek a stílusa a  Negrin világot is legjobban meghatározza. Volt ideje körülnézni a városban? Talált valami motívumot, ami inspirálhatja?
Mindig fényképezőgéppel a kezem ügyében járok. Most is rengeteg fotót készítettem, nagyon tetszik nekem Budapest. Érdekelnek a részletek, minden apróság, ami később ötletet adhat számomra, legyen az épület díszítése, vagy vásáron látott portéka. Szeretek gyűjteni régi, érdekes tárgyakat. Kivágós préselt képekből nagy gyűjteményem van, de a szép szalvétákat is nagyon szeretem. Utazásaim során gyakran vásárolok újabb “kincseket”. A kollekciók tervezésekor jól jön, hogy van honnan meríteni hangulat, forma, vagy szín inspirációt.

negrinMichal Negrin ékszerTöbb interjújában is említette, hogy milyen nagy hatással volt Önre orosz származású nagymamája. A Chanel ékszerek sikere is az orosz gyökrekeben rejlett. Mit gondol, mi az, amit az oroszok ennyire tudnak?
A díszítés imádata valószínű a vérükben, vérünkben van. A jellegzetes türkíz árnyalat, ami szinte a névjegyemmé vált (Michal annyira szereti ezt a színt, hogy a körmei is rendre ebben a színben pompáznak, akárcsak az interjú készítésekor) , az arany csipkék mind-mind oroszos hatást mutatnak. Ezeket nem tudatosan választottam, gyerekkorom óta imádom és alkalmazom őket. Az emlékeim olyan mélyen beívódtak, hogy tényleg a véremben van ez a stílus. Érdekes, hogy nemrég tudtam meg, a család másik ágán szintén olyan előzmények voltak, melyek kapcsolódnak a jelenlegi munkámhoz. Másik nagymamám Hollandiában hímző asszonyként dolgozott, azért hogy a család ne halljon éhen. Az ékszereim, ruháim díszítéséhez gazdagon használok hímzéseket. De nekem szerencsém van, hogy ezt a tudást örömből alkalmazhatom.

negrin1Ha jól figyeltem meg, az előző szezontól mintha kicsit kezdenének letisztulni a Negrin ruhák. Tudatos döntés ez ? Jobban szeretne alkalmazkodni a trendekhez?
Sosem követem a trendeket. Mindig aszerint készülnek a kollekciók, hogy éppen milyen inspirációm van, megyek a magam feje után. Ezek szerint most letisztultabb korszakom van. De az ékszereknél például mindig több vonalat viszünk.
Nem lehet, hogy a lánya van Önre nagy hatással ? Azt olvastam, hogy ő a rock és a punk zenét kedveli, nem a romantikát.
Oh, azt a mindenit, na most megfogott! Valóban, lehet ez mind miatta van..
Itt nagyon csinos asszisztense közbeszólt, aki mellesleg a mostani kollekcióból a legnagyobb kedvenc ruhámat viselte.
Képzeld el, amikor megpályáztam ezt az állást, csak farmerban jártam, és el sem tudtam képzelni, hogy Michal Negrint hordjak, most pedig látod, ez van rajtam, de ahogy látom rajtad is van egy lánc. Olyan sokszínű az, amit Michal tervez, hogy mostanra azt mondom, minden nő. Michal Negrin nő. Mindenki megtalálja nála azt a darabot, ami teljes egészében tükrözi az egyéniségét.
Ezt tanusíthatom. A London Fashion Week-en rendszeresen megkérdezték honnan van a nyakláncom. Visszatérve a trendekhez. Ezek az ékszerek inkább időtlenek. Készülhettek nyolcvan éve, ma, de húsz év múlva is megállják majd a helyüket. Mi a titok?
Talán az, a tervezéstől a gyártásig szívvel-lélekkel készülnek. Négyszáz alkalmazottam van, és mind imádja a munkáját. S az ha valamibe az ember beleteszi a szívét, érződik.
michal negrin

SAM_0623 12167760_981296275226551_1337027316_nmichal negrin3Valóban így van. Michal Negrin mesevilága magával ragadja az embert. Legújabb üzletét Eszenyi Enikő nyitotta meg, aki szintén nagy rajongója lett Michal kreációinak. Az új üzlet az egykori Váci utca-i patika helyiségében kapott helyet. A patinás bútorok közt remekül mutatnak a Negrin ékszerek és ruhák. A nyitás alkalmából a márka inspirálta süteményekkel és édességekkel kedveskedtek a meghívottaknak, akik egy táncos produkciót is megnézhettek. Szerencsére a műsor alatt az időjárás kegyes volt hozzánk, és az esernyők csak a koreográfia miatt kerültek elő.

Michal Negrinről szóló korábbi posztokat itt, itt, itt és itt találhatjátok, az aktuális kollekciót pedig itt nézhetitek meg.

Fotók: Holecz Endre, Pumpkin Paradise

Michal Negrin facebook oldalát itt találhatjátok.

negrin2

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner