Újrahasznosított tengerparti hulladékból készített ruhát a H&M

A H&M Conscious Exclusive kollekció mind fenntarthatóságban, mind stílusban nagyot lépett előre.  Az ujrahasznosítást a fast fashion márka egyre fontosabbnak tartja- gondolhatóan a rájuk nehezedő egyre nagyobb nyomás miatt is. A 2017-es kollekcióban nagy szerepet kapott a BIONIC® anyag, ami tengerparti műanyag hulladékból készült újrahasznosított poliészter. A kollekció egy darabja, egy aprólékosan kidolgozott hajtásos ruha légies anyaga is tanúsítja, milyen természetesen alkotható gyönyörű stílus környezettudatosan. Korábban ezekből a műanyag hulladékokból legtöbb esetben csak polár pulóvereket láthattunk.

vodianovaA nőknek készült teljes kollekció, valamint a férfiaknak kínált lezseren elegáns viseletek mellett a Conscious Exclusive most első ízben tartalmaz gyerekeknek készült darabokat is. A kollekció április 20-tól világszerte mintegy 160 üzletben és online lesz elérhető.

A filantróp szupermodell, Natalia Vodianova lesz az idei Conscious Exclusive kollekció arca, akinek ez az első H&M kampánya.

854C8933 72dpi (Custom)„Büszke vagyok rá, hogy szerepelhetek a H&M Conscious Exclusive kampányban. Hihetetlen látni ebben a kollekcióban a fenntartható anyagok terén elért fejlődést, ami a divatvilág egészének fenntarthatóbb jövőjét vetíti előre” – nyilatkozta a szupermodell.

rajz-hmA Conscious Exclusive kollekció különleges darabokból áll. Kulcsfontosságú darab a púderrózsaszín, pliszírozott ruha, amely BIONIC® anyagból, vagyis tengerparti műanyag hulladékból származó poliészterből készült. Ez a kollekció olyan darabokból áll, melyek különleges alkalmakkor is viselhetők, és amelyek mindegyike a maga egyedi módján tanúsítja, hogy a legjobb stílus fenntartható anyagokból is készülhet.

hm_conscious_exclusive_2017_3„A H&M tervezői csapatának az idei Conscious Exclusive kollekció lehetőséget adott az egyszerre játékos és gyönyörű darabok megálmodására és megalkotására. Csodálatos érzés, hogy megmutathatjuk, mi mindent alkothatunk fenntartható anyagokból, úgy mint a BIONIC® anyagól készült pliszírozott ruhát” – mondta Pernilla Wohlfahrt, a H&M vezető tervezője és kreatívigazgatója.

 

A Conscious Exclusive a H&M egyik motorja a jövő fenntarthatóbb divatja felé. Jelenleg a H&M teljes kínálatának 20%-a készül fenntartható anyagokból (2015), és ennek arányát minden évben igyekszik növelni a vállalat. A H&M az újrahasznosított poliészter egyik legnagyobb felhasználója, és a biopamut egyik legnagyobb vásárlója a világon. A pamutanyagok esetében a kitűzött cél az, hogy 2020-ra 100%-ban fenntartható forrásokból származzanak. A H&M törekvéseinek része, hogy a fenntartható, jó minőségű divatot a lehető legtöbb ember számára elérhetővé tegyék

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner