Vissza a nyolcvanas évekbe- a DRK-val

Az elmúlt héten jókedvű DRK megnyitóra voltam hivatalos, méghozzá egészen szokatlan helyszínre. A Liszt Ferenc Reptéren nyitotta ugyanis legújabb üzletét a magyar márka. Remek érzés volt úgy kimenni a helyszínre, hogy nem kellett félnem attól, hogy éppen lekésem valamelyik járatot. Igaz arra is jó alkalom kínálkozott, hogy megtréfáljuk az ismerősöket, akik újabb utazásra gyanakodtak.

A store-t valószínűleg nagy örömmel fogadják majd az utazók, akik remek opciót kapnak arra, hogy ne csak valami giccses magyar tárgyat vigyenek utazásukról, hanem igazi hungarikumot.

A megnyitó egy flashmobbal indult, amely remekül szórakoztatta a közönséget, s bennünket vendégeket is sikerült meglepniük. A résztvevő táncosokat ugyanis nagyon ügyesen, a legkülönbözőbb karaktereket felvonultatva válogatták össze.

Visszatérve a DRK-ra, amely néhány éve gyosvonat sebességgel száguldott be a magyar divatélet kellős közepébe, ismét nagy dobással kápráztat el minket.

A 2017-es tavasz/nyári kollekciójának meghatározó fazonja, a ’81 megalkotása során a magyar tervezők a nagy múltú Dorogi Gumigyár történelméig nyúltak vissza. S ez a történet a magyar divattörténet meghatározó része is.A gumigyár az 1920-as években kezdett el foglalkozni a luxuscikknek számító cipő gyártásával. Magyar szakemberek tervei alapján külföldi technológiával és szabadalmak felhasználásával állították elő a lábbeliket. Sokan nem is tudják, hogy innen ered a név is: „dorgo” azaz „dorogi”. Később, a hetvenes években a vászonból készült tornacipőt a szleng már csak „dorkó”-nak hívta. A papírvékony talpvastagságú dorkót különböző teremsportokhoz is ajánlották és kortól függetlenül előszeretettel viselték, mert volt benne „fíling”.

Nem véletlen, hogy olyan sztárok, mint Bene Ferenc labdarúgó sem átallottak ilyenben játszani. De a hetvenes években felnőtt korosztály nosztalgiával gondolhat vissza a “tornacsukára”.

A z új kollekció szlogenje: DRK ’81 Tiszteld a múltat, alkosd a jövőt. Már kereshetitek is az üzletekben!

A Dorko weboldaláért pedig ide kattintsatok.

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner