Zigi- 2015/16 árnyékok és tükörképek

Régi adóságaim közé tartozik az Oláh Zsigmondról szóló poszt megírása. Nagyon szeretem a munkáit, és régóta figyelemmel kísérem az útját. Valahogy mégis nehezen jött össze, hogy bemutassam őt. Mindennek eljön azonban az ideje, így most a Zigi márka őszi kollekciója kapcsán beszélgettem a tervezővel.
2015-04-24 13.34.13ff

Három éves a márkád. Gondoltál-e arra, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen karakteres meghatározó része leszel a magyar divatpalettának?

Mivel a kezdeteknél nem volt előre eltervezett a márka sorsa így nem gondoltam rá hogy mit fogok elérni a három év alatt. Azt gondolom a kitartó munkának és a minőségi gyártásnak köszönhetően ért el olyan sikert eddig a brand amire büszke lehetek.

Jellegzetes kiforrott stílusod van. Nem rejted véka alá, hogy a klasszikus, nőies nőknek tervezel, s nem az éppen felkapott trendek szerint mész. Mennyire sikerült megtalálnod azt a réteget, akik vevők erre? Szerinted volt hiány ebben a stílusban, amit képviselsz?

Az évek alatt egyre több és több nő választ minket, legfőképpen a mindennapi ruhatárának bővítésére. A márka legfontosabb szempontja hogy időtálló modern ruhákat adjon a vásárlóinak, amik nem feltétlenül trend orientáltak. Viszont modernek, frissek és maiak mindentől függetlenül. Ebben a stílusban talán két-három tervező dolgozik, ezért is van, hogy a munkánk kitűnik a többi márka kollekcióiból.

2015-04-24 13.36.41ff

Kampányképeid a kezdetektől fogva nagyon erős képi világot jelenítenek meg. Kikkel dolgozol, és hogyan születik meg egy ilyen koncepció?

A kampányokra nagyon sok időt fordítunk a stábbal, hiszen fél évig ezzel a képi világgal fejezzük ki márka esszenciáját. Egy erős ès magabiztos nő képét formáljuk meg, aki minden nőiességét szemelőtt tartja a mindennapokban. Ebben segítségemre van Ajkai Dávid divatfotós, Kiss Szilárd stylist (itt olvashattok a vele készült korábbi interjút) , Zalaveczki Viktória sminkes és Tóth Zoltán fodrász. A koncepció fő vonalát én határozom meg, az adott kollekció inspirációjából kiindulva és ehhez képest ötletelünk közösen a kivitelezés utolsó pillanatáig. Szerencsére tapasztalt emberekkel dolgozom és könnyebb eljutnunk a megálmodott képi világig.

2015-04-24 13.44.03ff

Az őszi-téli kollekciódban felbukkan egy különleges minta: városi betonon sétálnak árnyékfigurák. Eddig főként a természet, a burjánzó növények, fák ihlették a kollekcióidat. Váltás következik?

Minden kollekcióban felbukkan egy erősen meghatározó minta a textileken. Idén ősszel egy utcajelenetet láthatunk ahol emberek sokasága sétál, és mindenkinek az árnyéka a tükörképe. Nagyon kifejező és sokat mondó számomra ez a motívum a mai kor szelleméről. Minden kollekció egy újdonság a márka életében, új anyagokat fedezek fel, egyre merészebb és merészebb formavilágot alkotunk meg a hordhatóság keretein belül. Természetesen, ennek köszönhetően mindig változás várható a márkánál.

Hol találhatják meg a ruháidat, akik vásárolni szeretnének?

A weboldalamon és a facebook oldalon megtalálható mind a showroomom, mind azoknak a helyeknek a listája, ahol a Zigi márka fellelhető. Szerencsére már elég sok helyen találkozhatnak a ruháimmal.

Zigi @ ELLE FASHION SHOW 2015 from CiNERiSE on Vimeo.

_MG_1015 _MG_1021 _MG_1050 _MG_1056 _MG_1060 _MG_1069 _MG_1078
zigi1

zigi2

zigi3

zigi4

zigi5Fotók: műtermi képek- Parádi Gabriella, divatbemutató fotók: Máthé Krisztián,

Kampány:f otó- Ajkai Dávid, styling- Kiss Szilárd, smink-Zalaveczki Viktória, haj-Tóth Zoltán, modell- Pepe/ Art Models, ékszerek-eVe by Eva Remenyi

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner